Warranties

Garantie en Service:

Op alle DUQ producten heeft u 4 maanden garantie. Het is normaal dat leer na verloop van tijd als gevolg van zonlicht en regen iets verandert van kleur. Studio DUQ kan daar niets aan veranderen. Indien uw DUQ product is beschadigd door gebruik, dan is het mogelijk om het naar Studio DUQ terug te sturen ter reparatie. Studio DUQ zal u vooraf op uw verzoek mededelen wat de reparatiekosten bij benadering zullen zijn. Houd er rekening mee dat verzendkosten niet gerestitueerd worden. Het verdient dan ook aanbeveling om een e-mail met foto’s van uw DUQ product naar www.studioduq.nl te sturen zodat wij u de reparatiekosten kunnen mededelen. Het is het eenvoudigste als u na de prijsopgave van de reparatiekosten deze kunt overmaken op de bankrekening van Studio DUQ (IBAN: NL26INGB0004358053). Uw DUQ product zal niet worden verzonden alvorens de overmaking is ontvangen op de bankrekening van Studio DUQ.
DUQ producten zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig leer en andere materialen. Leer is de huid van levende dieren. Het leer kan als gevolg hiervan levenskenmerken vertonen, zoals littekens (o.a. van prikkeldraad), brandmerken en insectenbeten. Dit zijn geen productiefouten, maar tonen de authenticiteit van uw DUQ product.

Verzending:

Studio DUQ stuurt uw bestelling binnen 15 werkdagen na ontvangst van uw betaling na u toe mits de door u gekozen leersoort op voorraad is. Studio DUQ maakt gebruik van DHL Worldwide, GLS of PostNL voor de aflevering van uw bestelling. De DHL, GLS en PostNL bepalingen en voorwaarden zijn van toepassing op uw bestelling. U kunt uw DUQ product terugsturen binnen 7 dagen nadat u uw bestelling heeft ontvangen. Geretourneerde orders worden niet geaccepteerd als deze gebruikt en/of beschadigd zijn. Wanneer uw retourorder wordt ontvangen en door Studio DUQ wordt geaccepteerd dan zal Studio DUQ via een overschrijving het betaalde bedrag op uw bankrekening terugstorten. Houdt u er rekening mee dat verzendkosten niet gerestitueerd worden.

Onderhoud:

Tips voor het behoud van uw DUQ product:
  • het is normaal dat leer na verloop van tijd iets verandert van kleur als gevolg van zonlicht en regen;
  • als uw DUQ product nat is droog het product dan langzaam. Snel drogen verandert de chemische structuur van het leer waardoor de mogelijkheid bestaat dat er blijvende stijve kreuken in komen. Drogen bij kamertemperatuur met zachte lucht werkt beter dan het gebruik van een haardroger. Zorg er voor dat uw product tijdens het drogen de gewenste vorm terugkrijgt;
  • regendruppels en lichte vlekken kunnen worden verwijderd door zachtjes over het leer heen en weer te wrijven;
  • gebruik nooit chemische stoffen zoals terpentine, benzine of aceton voor het verwijderen van vlekken;
  • na de behandeling kunt u het beste uw DUQ product met een waterbestendige leder spray inspuiten.
  • leersoorten die vettig aanvoelen, hebben veel paraffine in zich. Met een vochtige doek kunnen vlekken verwijderd worden en daarna altijd nog met een wax worden behandeld (probeer dit eerst op een klein stukje).
Wanneer er door gebruik kreuken ontstaan, kan men met een haardroger deze weer weg werken. Dit geldt alleen bij dit type leer!